3 Mayıs 2016 Salı

Saç Bakımı İçin Bazı Öneriler




Saç dökülmesinin nedenlerini merak ediyorsanız ve saç bakımı konusunda bilgilenmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazımızı okumanızı öneririz.

Saç bakımı bazı kişiler için zamansızlıktan kaynaklanan sebeplerden dolayı her ne kadar zor da olsa uygulanması doğru bir şekilde olursa sonuçları da bir o kadar güze olacaktır. Yalnız, saçlarınıza bakım uygulamadan önce eğer saçlarınızda dökülme görülüyorsa bir uzmana başvurmalı dökülmeyi durdurmaya çalışmalı daha sonra bakım uygulamalıdır.

Saç Bakımı İçin Saçınızı Doğal Kurutun

Saç kurutma makinesi ve maşalar ayrıca diğer kullanılan aletler saçları ve saç derisini kurutacağı için saçlar ve deri zarar görür ve dökülmeler başlayabilir. Bu gibi uygulamalar saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Kopmalar oluşmasa bile mutlaka saç uçlarında kırılmalar meydana gelecektir. Özellikle saç kurutma makineleri saçlara çok fazla zarar vermektedir. En doğru uygulama ise , saçları havluyla hırpalamadan olabildiğince kurulamak olacaktır. Bu kesinlikle kurutma makinesine göre daha doğal ve zarar vermeyen bir yöntemdir. Saçlarınızı ıslak bir şekilde taramaktan kaçının. Biraz kurumasını bekleyin ve daha sonra saçlarınız tarayın. Eğer saç kurutma makinesi kullanacaksanız da mutlaka en düşük ayarda kullanın.

Saç Bakımı ve Beslenme

Saç bakımında en önemli unsurlardan biri saçların içten dışa doğru sağlıklı olmasıdır. Beslenmeniz ne kadar düzgün ve dengeli olursa bu o kadar saçlarınıza etki edecektir. Ama bunun tam tersi eğer düzgün beslenemiyorsanız, yaşınız ilerledikçe saçlarınızda dökülmelerde artacaktır. Saçınızı gerçekten seviyorsanız, vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve minarelleri tuketır zararlı gıdalardan fast food tarzı beslenmeden kaçınırsınız. Bol su içmenin de saç sağlığında yeri ayrıdır. Bol su içtiğiniz zaman saç deriniz fazla kurumamış ve saçlarınızın nem dengesi korunmuş olacaktır.

Saç Bakımı İçin Saçınızı Güneşten Koruyun

Saçlarda ciltte olduğu gibi güneşten gelen bazı zararlı ışınlara karşı dayanaksızdır. Güneş sayesinde saç telleri kurumaya başlar ve saç renginde degişmeler meydana gelir ve bu şekilde saç kırılmaları,dökülmeleri başlar. Güneş ışınlarından en iyi korunma yöntemi koruma içerikli kremler kullanmak ve şapka ve şal gibi örtülerle saçı korumak olacaktır.
Özellikle saçların güzelliği için kullanılan kimyasal maddeler, örneğin saç boyası, saç açıcılar, perma yaptırma, röfle yaptırma gibi uygulamalar saça oldukça zarar verirler. Saç sağlığında  önemli olan bir diğer faktör ise, bu gibi uygulamalardan olabildiğince uzak durmak olacaktır. Ayrıca saçlara uygulanacak doğal bitkilerle sağlanacak bazı maskeler de saç bakımında önemli bir yere sahiptir.
Saç dökülmesinin nedenleri arasında perma yaptırma, röfle yaptırma, boya kullanma, açıcılar kullanma gibi bazı durumlar belirtilir. Bunları aslında basit alınacak önlemlerle en aza indirebilirsiniz. Özellikle perma, röfle gibi uygulamalar kişinin kendi seçimi olduğu için yapılmassa saçlar yıpranmaz ve bu halden kurtulmuş olunur. Bunun dışında saç boyları seçilirken mutlaka kaliteli saç boyaları seçilmelidir. Saç kurutma makinası illaki kullanılacaksa mutlaka düşük dereceye ayarlanıp öylece kullanılmalıdır. Şampuanların içerik ve kalitesine bakıp öyle satın alınmalıdır. Ayrıca saçları yıkarken suyun ılık olması da çok önemlidir. Saç bakımında bir diğer önemli konu ise saçları yıkarken şampuanın az kullanılması olacaktır.
Saç bakımı konusunda en iyi yapılacak uygulama, öncelikle saçları doğal yollardan, bitkisel kürlerden sebze, meyve ve protein karışımlarından oluşan doğal kürlerle beslemek olacaktır yalnız yazımızın da başında dediğimiz gibi öncesinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

Evet, sizlere saç bakımı konusunda yaptığımız araştırmaları sunmaya çalıştık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder