30 Nisan 2016 Cumartesi

Saç Neden Dökülür Diye Mi Soruyorsunuz ?



Son zamanlarda Özellikle saç neden dökülür diyen kişilerin sayısı çoğalmaktadır. Evet, saç neden dökülür diye merak edenler , dökülme nedenini merak ettiği gibi tam olarak nedeni bilmeden çözüm aradıkları için yanlış tedavilere de yönelmektedirler.

Uzman hekimler günlük saç dökülme oranının 50- 100 tel arası olmasının gayet normal olduğunu belirtmektedirler. Eğer bu sayıyı gözle görülür miktarda aşmış ise dökülme, mutlaka bir hekime başvurup asıl nedeni bulup ona göre çözüm üretilmelidir.
saç neden dökülür diyem merak edenler özellikle bayanlar ise, bayanlarda saç çok önemli bir süs kaynağı olarak görülmektedir. Yine saç neden dökülür diye merak eden erkekler de günümüzde saçlarına çok değer vermektedirler. Saç dökülmesinin nedenlerini araştıran kişilerin bir çoğu fiziksel ve ruhsal olarak kendisini kötü hissetmeye başlamıştır.  Bunun içinde farklı yolları deneyerek farklı arayışlar içinde tedavi yöntemi aramaktadırlar. Ancak saç neden dökülür? merak ederken eğer saçınızın dökülmesinin sebebini tam olarak bilmiyorsanız doğru tedaviyi uygulayamayabilirsiniz.

                            Saç Neden Dökülür ?

Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı: 
Uzmanlara göre; boya, renk açma, düzleştirme veya perma vb uygulamalar , uygun koşullarda yapılmalıdır aksi taktirde saça oldukça zarar verir.Yarıca mümkün olduğunca bu tip uygulamalardan kaçınmak gerekir. Saçın serbest kalmasını engelleyen at kuyruğu, sıkı lastikle bağlama örgü gibi yöntemlerin ise fazla yapılmaması gerektiği söyleniyor . Sık Sık yıkamak ve sert bi şekilde saçı kurutmak da saça oldukça zarar verebiliyor.
Saç neden dökülür diyorsanız, şampuan az kullanılmalı, şampuandan sonra koruyucu kremler saça uygulamalı, saçlar ıslakken havlu ile kurutuluyorsa, sert bir şekilde kurutulmamalıdır.
Genetik Faktör: Saç dökülmesinin nedenleri arasında genetik faktörlerin yeri şüphesiz büyüktür. Eğer dökülme kadınlarda ise kellik oluşma riski azdır.Ama eğer bu tip dökülmeler erkeklerde oluyor ise kellik oluşmaktadır.
Alopesi areata: Bu tip saç  dökülmesi genellikle küçük yuvarlaklar şeklinde, paraya benzer ufaklıkta dökülmelerle kendini gösteriyor.  Bazen hem saçta hem de vücutta bu küçük kellik oluşuyor. Tam olarak hastalığın nedeni bilinmese de düzgün bir beslenmeyle bu saçlar genelde geri geliyor.
 Doğum sonrası: Saç neden dökülür diye merak ediyorsanız, hamile kadınlarda hormon üretiminin fazla olması sebebiyle saçlar bu dönemde fazlalaşır, gürleşir ama doğumdan bir iki ay sonra hormonlar eski seviyesine gelince, saçlar yeniden dökülmeye başlar ve yaklaşık 6 içerisinde eski haline döner.
Yüksek ateş, ağır enfeksiyon ve soğuk algınlığı: Saç dökülmesinin nedenleri arasında hastalıklarda yer almaktadır. Özellikle ateş, enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi geçici hastalıklarda saç bu evrede dökülse bile belli bir müddet sonra yerine geliyor.
Tiroid hastalıkları: Saç neden dökülür diye merak ediyorsanız, triod bezlerinizi kontrol ettirmeniz gerekebilir. Çünkü fazla veya az çalışan trioid bezleri saç dökülmesinin nedenleri arasında yer almaktadır.

Yukarıda yazdığımız hastalıklar sonucu saçlarınız dökülmüş olabilir veya başka nedenlerden dökülmeler meydana geliyorsa mutlaka bir hekime başvurulmalı ve önlem alınmalıdır.
Sonuç olarak, saç neden dökülür diye soruyorsanız, mutlaka bir helime öncelikle danışmalı ona göre ne yapacağınıza karar vermelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder