21 Nisan 2016 Perşembe

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmesi konusunda ve saçdökülmesinin nedenleri konusunda sizler için bu nedenleri araştırıp blogumuzu açtık blogumuza bekleriz
.
Saç dökülmesinin nedenleri konusunda en bilinen etken strestir. Evet stres yaptığınız bedeninizi sakin bırakmadığınız sürece saç dökülmeleri meydana gelecektir.

Günümüzde en büyük problemlerden  biri tartışılmaz  saç dökülmesi sorunudur. Hem erkeklerde  hem de kadınlarda  gençlikten  itibaren, hatta çocuklarda bile görülen bu sorunu yurdumuzda ve dünyada birçok bilim insanı çalışmalar yaparak ortaya çıkarmaya çalışmaktadır.  Yalnız  bulunan sonuç çevresel ve genetik faktörlere farklı açılardan bağlandığı için bazı ortak fikirlere varılamamaktadır. Dış görünüşün kişilerin yaşamlarında önemli bir yeri olduğunu  söyleyen ruh bilimciler erkek ve kadınların genç yaşlarda saç dökülmeleri yaşadıkları için toplumda kendilerine güvenlerini kaybettiklerini söylemektedirler.


Saç Dökülmesinin Nedenleri arasında Neler Yer Almaktadır ?


Saç dökülmesinin bilinen en büyük sebebi stres demiştik. Bunun yanı sıra en büyük nedenlerden biri de genetik faktördür. Özellikle erkeklerde genetik faktör büyük rol oynamaktadır.  Bunların yanı sıra yanlış beslenme, stresli ve hareketli bir ortamda geçen iş hayatı da saç dökülmesinin nedenleri arasında  yer almaktadır.
 Beslenme düzeninde yapılan hatalar, deri hastalıkları gibi sebeplerden meydana gelen saç dökülmesi son zamanlarda çocuklarda, gençlerde de yetişkinler kadar görülmektedir.  Hem kadınların hem de erkeklerin başına gelen bu sorun kişilerin hayatlarında ruhsal problemlere ve kendine olan güvensizliklerine neden olmaktadır. Düzenli beslenme, yararlı bitkiler  ya da ilaçlar ile önlenmesi  gereken bu problemin nedenlerinden biri de saç için kullanılan kimyasal maddelerin kullanımıdır.

Saç Dökülmesinin Nedenleri nelerdir ?


    Uzmanlar günlük 100 tel saç dökülmesinin normal ve saçın kendini yenilemesinde görülebilecek bir durum olduğunu söylüyor. Günde yüz teli aşan durumlarda ise önlemler alınmalı ve çareler aranmalıdır. Yoksa  erken alınmayan önlemler yüzünden kellik ve küçük çaplı kellik meydana gelebilir. Erken anlaşıldığında önlemler alınabiliyor fakat yine de bu sorun gün geçtikçe ülkemizde ve dünyada gittikçe artıyor.
Bir çok kişinin yaşadığı saç dökülmelerine bir çözüm de bitkisel ilaçlardır. . Doğru marka doğru sıklık ve şekilde alındığnda  belli bir süre içinde dökülen saçlar yerine gelebilmektedir. Ancak bu ilaçlar kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey saç dökülmesinin nedenleri doğru tespit edilmeli ve ona göre bir çözüm aranmalıdır. Aksi takdirde kullanılacak ürünlerden yeteri kadar verim alınamayabilir.
Bunların yanı sıra, bazı hastalıklar da saç dökülmesinin nedenleri arasında yer almaktadır. Bunlar kanser, şeker hastalığı gibi ve bazı alınan ilaçlar da saç dökülmesi sebepleri arasında yer almaktadır.

Sonuç olarak, saç dökülmesinin nedenlerini çevresel, psikolojik ve bazı hastalıklar oluşturmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder